Wednesday, January 27, 2010

"Αντικειμενικά αναγκαίος" νέος νόμος για την ιθαγένεια - άρθρο Δραγώνα στην "Ημερησία"

Η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Θάλεια Δραγώνα, σε άρθρο της στην «Ημερησία» αναλύει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Τονίζει πως «η νομοθετική πρωτοβουλία για την απόδοση της ιθαγένειας σε αλλοδαπούς είναι αντικειμενικά αναγκαία. Η κυβέρνηση διευθετεί ένα πρόβλημα που εκκρεμεί πολλά χρόνια. Δεν αποτελούν οι επιχειρούμενες αλλαγές μυστικό σχέδιο που είχε κρυμμένο η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός είχε επανειλημμένα διακηρύξει την πρόθεση του για απόδοση ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών». Χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις που υπήρξαν «αναιτιολόγητες» και «παραπλανητικές», δηλώνοντας πως «επικαλούνται επιχειρήματα που δεν έχουν έρεισμα ούτε στο γράμμα ούτε στο πνεύμα του νομοσχεδίου, στηρίζονται σε προκαταλήψεις και καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα». Στη συνέχεια αναλύει όλες τις ασφαλιστικές δικλίδες σχετικά με την χορήγηση της ιθαγένειας και καταλήγει στο συμπέρασμα πως «η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης εκκρεμούσε, είχε αναγγελθεί και είναι αντικειμενικά αναγκαία. Το αναμενόμενο θα ήταν να αντιμετωπιστεί από τον πολιτικό κόσμο με τουλάχιστον εποικοδομητική κριτική. Δυστυχώς έγινε αντικείμενο ξενοφοβικών συνδρόμων, παραπλανητικών παραποιήσεων και στερεοτυπικών προκαταλήψεων.»

Sunday, January 3, 2010

Μίκης: Για την υπεράσπιση της Εθνικής μας Συνείδησης


Σʼ αυτή την ιστορική καμπή που βρισκόμαστε, τρία είναι τα κύρια μέτωπα στα οποία οφείλουμε να πάρουμε σαφή στάση:

Το πρώτο αφορά την Κύπρο και το σχέδιο Ανάν. Το δεύτερο αφορά τα Σκόπια και το όνομα «Μακεδονία». Και το τρίτο την υπεράσπιση της ελληνικότητας μπροστά στην επίθεση που δέχεται από ελληνικές και διεθνείς οργανωμένες δυνάμεις.

Friday, January 1, 2010

Επιστολή στα ΝΕΑ για δημοσκοπικό ερώτημα περί μεταναστών

Κύριε Διευθυντά,

Μετά την αρχική απόσυρση της δημοσκόπησης που είχε αναρτήσει η εφημερίδα σας στην ιστοσελίδα της σε σχέση με το νομοσχέδιο για την υπηκοότητα και την ψήφο των μεταναστών, αναρτήσατε ήδη νέα δημοσκόπηση, με το εξής παραπλανητικό ερώτημα: "Η Ελλάδα διαθέτει 325 δημοτικούς άρχοντες στο εξωτερικό. Εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες στη χώρα μας, πιστεύετε ότι: -Πρέπει και αυτοί να έχουν το ίδιο δικαίωμα, διότι ζουν τα καθημερινά προβλήματα στις πόλεις τους. -Δεν πρέπει να ψηφίζουν. Είναι εδώ μόνο για να εργαστούν. - Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ."